”Pieksämäkeläinen tietokirjailija ja muusikko Aki Hietala on palkittu Maakuntakirjailijat-mitalilla. Mitali luovutettiin hänelle 24.11.2018 Suomen Maakuntakirjailijoiden syyskokouksessa Joensuussa. Mitalilla palkitaan ansioituneita yhdistyksen jäseniä ja muita kirjallisuutta edistäviä tahoja. Mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Kauko Räsänen vuonna 1991.

Hietala on toiminut Suomen Maakuntakirjailijoiden sihteerinä vuosina 2012 – 2017. Kaudellaan yhdistyksen johtokunnassa hän on vienyt ideoillaan ja toiminnallaan yhdistystä eteenpäin.

Hänen ideastaan lähtenyt Sotilaan lapsi -kirjoituskilpailu, jolla koottiin sotien aikana ja niiden jälkeen lapsuuttaan eläneiden suomalaisten muistumia, sai suuren suosion ja sen lopputuloksena ilmestyy helmikuussa 2019 Sotilaan lapsia -kokoomateos (toim. Kari Tahvanainen, kustannusyhtiö Kirjokansi).

Hänen kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu tähän mennessä kolme elämäkertaa ja lukuisia tutkielmia tunnetuista muusikoista kuten Mauno Kuusisto, Juhani Markola, Vilho Kekkonen ja Jouko Hietala.”

Lainaus Suomen Maakuntakirjailijat ry:n palkitsemisperusteista. (lähde, verkkosivu: www.smkk.fi)

Kuva: Aki Hietala Maakuntakirjailijat-mitalin ja kunniakirjan kanssa. (Hietalan kotiarkisto)